Tizenharmadik osztály

Állami érettségi

A 13. év az állami érettségire való felkészítést szolgálja. A Waldorf-tanterv jellegéből adódóan ugyanis vannak olyan témakörök, amelyek tárgyalására csak ezen az évfolyamon kerülhet sor.
Az érettségire való felkészítés a tantárgyi tételsorok alapján a "Gimnáziumi Érettségi Vizsgaszabály"-zatban foglaltaknak megfelelően történik. A vizsgázást is gyakorolják a diákok. Ez a tanév során két alkalommal, "kisérettségik" formájában, szintén része a készülésnek.

Intézményünkben eddig 80 diák szerzett állami érettségit, ebből 27 emelt szinten is.

Eddígi érettségi átlagaink:


2008-as tanév:   3.77
2009-es tanév:   3.87
2010-es tanév:   3.94
2011-es tanév:   4,15
2012-es tanév:   4,4

Állami nyelvvizsgát 29 diákunk szerzett középfokon, négyen felsőfokon.
Tanulóink közül többen szakmát tanulnak, például: autószerelő, fényképész, reklámszervező, pedagógiai asszisztens, gyógy masszőr képzéseken (OKJ)

Sokan a felsőoktatást választották. Néhány intézményt felsorolunk a teljesség igénye nélkül:


ELTE:   politológia, angol, pszichológia, környezettan, matematika, régészet szak;
SE:   gyógytornász, szülésznő szak;
PTE:   művészeti kar;
NYME:   belsőépítészet szak;
MKE:   számítógépes grafika szak;
SZIE:   környezetmérnöki szak;
OE:   gépészmérnöki és mechatronikai szak;
BGF:   vendéglátó ipari kar;
BME:   építészmérnöki kar;
Külföldi egyetemek:   (Amszterdam, Hannover);

Néhány idézet iskolánk volt tanulóitól:

"A Kispesti Waldorf Iskolában és Gimnáziumot eltöltött évek alatt szerzett tapasztalat segített abban, hogy a továbbtanulásban, valamint az életben jobban meg tudjam állni a helyem másoknál."

Fábián Máté (autó villamossági technikus)

"A waldorf életem egyik legjobb döntése volt. Az állami iskola után egy felüdülés. Itt kibontakozhat a diák, és sok mindenben kipróbálhatja magát. Aki nyitott, az nem csak a tanulmányokat teheti magáévá, hanem annál sokkal többet: lelki élményekkel gazdagodhat, átélhet különleges eseményeket."

Hosszú Lilla (Károlyi Gáspár Református egyetem – teológia)

"Én egy olyan iskolát ismertem meg, ahol lehetőség nyílik rengeteg "dolgot" kipróbálni, azokat megszeretni, megérteni, elsajátítani. Nekem, aki természettudományi képzésre járok sok tudást kellett pótolnom. Kemény volt, de megtettem, bár a ritmust nehezen vettem fel, és meg kellett szoknom az eddig ismeretlen kudarc élményt is."

Deák Tamás (ELTE)

Óvoda óta Waldorfba jártam, elsőre bejutottam az ELTE Természettudományi karára. Nem érzem magam rosszabbnak, mint az évfolyamtársaim, akik sosem jártak Waldorfba, sőt, vannak dolgok, amikben több vagyok náluk, és ezeket nagy részben a Waldorfnak köszönhetem."

Petz Döni (ELTE)

"A Waldorf iskola egy kaland. Biogazdálkodunk, kirándulunk, kézműveskedünk, színdarabot készítünk, segítünk a szociális gyakorlaton, zenélünk, alkotunk, kiálljuk a bátorságpróbát, végső soron átkalandozunk tanárainkkal és már-már testvéreinkké vált osztálytársainkkal a nagybetűs életbe. Ez a kalandvágy tovább él bennünk, így az élet kitaposott útjai helyett előfordul, hogy új ösvényt keresünk."

Deák Gabi (SE szülésznő szak)

"A Waldorf iskola számomra tizenhárom élményekkel teli, tartalmas, izgalmas év, amelyre mindig jó lesz visszaemlékezni, és ahonnan bátran, biztos léptekkel lehetett továbblépni."

Járfás Eszter (SE gyógytornász szak)

Itt vagyunk megtalálhatóak!
Kérdése van?
Írjon nekünk!
Telefonos elérhetőségünk
Home
Design copyright Attikasite 2012
Sitemap